God Is In The Detail's

شیراز
میدان آزادی
09170063004
سوالی دارید؟

انواع متریال کابینت آشپزخانه

خانه / وبلاگ / بدانیم / انواع متریال کابینت آشپزخانه
انواع متریال کابینت آشپزخانه
1401/11/08 0 دیدگاه

در فکر بازسازی آشپزخانه و یا ساخت آشپزخانه ای جدید هستید؟

اگر اینطور است قطعا متریال کابینت آشپزخانه یکی از دغدغه های فکری این روزهای شماست. خیلی مهم است که جنس ایده آلی را برای در  ۸های کابینتها انتخاب کنید. چرا که درب کابینت نه تنها در ظاهر آشپزخانه تاثیرفراوانی دارد، بلکه مسئول حفاظت از لوازم و در عین حال کابینتهای شماست.

از همین رو گزینه های متعددی برای انتخاب، پیش روی شما قرار می گیرد. در این مطلب قصد داریم تا در مورد متریال کابینت آشپزخانه توضیحاتی را ارائه کنیم تا شما بتوانید با متریال های مختلفی که برای ساخت کابینت آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرند آشنا شوید.

 
کابینت فلزی :

یکی از قدیمی ترین جنس کابینت موجود در بازار، فلز است که البته الان از این جنس به ندرت استفاده می‌شود. با اینکه استفاده از کابینت فلزی دیگر مورد پسند خیلی از افراد نیست اما هنوز هم از آن برای بدنه کابینت استفاده می‌کنند.

برخی از افرادی که دوست دارند جنس کابینت آشپزخانه شان از ام دی اف باشد و از لحاظ قیمت هم برایشان به صرفه تر باشد، معمولا بدنه کابینت را از فلز تهیه می‌کنند و فقط درب آن را از چوب می‌سازند. البته اگر شما نیاز به شستشو مداوم آشپزخانه خود دارید، بهتر است از کابینت فلزی استفاده کنید.

کابینت فلزی به مرور زمان رنگ خود را از دست می‌دهد و نیاز به رنگ آمیزی مجدد دارد. بهترین مزیت این کابینت، قیمت ارزان آنها است. البته آن دسته از کابینت های فلزی که با ظاهری مدرن و شیک از استیل ساخته می‌شوند، هنوز روی بورس هستند و برخی از افراد از آنها استفاده می‌کنند.

 
کابینت چوبی طبیعی :

چوب متریالی سنتی همراه با حسی نوستالژیک می باشد. کابینت آشپزخانه چوبی معمولا برای طرح های کلاسیک کاربرد دارند. چوب انواع مختلفی دارد که براساس بافت و نقوششان دسته بندی می شوند .

مانند : راش ، بلوط ، افرا ، گردو و …

کابینت آشپزخانه چوبی را میتـوان به دودسته تقسیم کرد :

کابینت چوب طبیعی :

کابینت های که تماما از اسکلت گرفته تا درب های آن چوبی می باشد که عمدتا دارای قیمــت های بالایـــی بوده که  ویژگــی های منحصر به فرد آن استحکام بالا و قابلیت ابزار خوردن ، حس واقعی و طبــیعی بودن آن ، بافت طبیعی و قابل لمس و لوکـس بودن می باشد.

در نوع دیگر ستون ها و سر ستون ها از چوب طبیعی و برای درب ها از ام دی اف با روکش چوب استفاده میشود؛ یا بالعکس، بسته به بودجه نهایی و سـلیقه مشتری و بدین ترتیب قیمت نهایی بسیار مناسبتر تمام می شود .

 
کابینت چوب مصنوعی :

مصنوعات چوبی عموما شامل پنل و یا صفحاتی ساخته شده از نئوپان یا  ام دی اف هستند که به وسیله متریالهای مختلف به منظور زیبایی و افزایش  مقاومت در مقابل تنش ها و عوامل طبیعی روکش میشوند.

این دسته متـداول ترین و محبوب ترین متریال ها به منظور ساخت کابینت آشپزخانه و دکوراسیون میبـاشد. از دلایل اصلی گرایش به این متریال میتوان به نکات ذیل اشاره نمود.

راحتی کار و اجرا توسط نصاب

اندازه مشخص و به طبع آن سهولت در امر نقشه کشی

وجود تنوع بسیار زیاد در طرح و رنگ و پوشش طیف گسترده سلایق

وزن کمتر نسبت به چوب طبیعی

 
کابینت ام دی اف :

تخته فیبر با چگالی متوسط یا همان ام‌دی‌اف از پرکاربردترین و به‌صرفه‌ترین متریال‌ها محسوب می‌شود. ام‌دی‌اف به‌اندازه چوب طبیعی با نوسانات رطوبت نسبی خانه شما منبسط و منقبض نمی‌شود؛ در نتیجه کمتر مستعد تاب خوردن خواهد بود.

کابینت‌های ساخته شده از ام‌دی‌اف به‌خوبی رنگ می‌گیرند و می‌توانید هر زمان که بخواهید دوباره آن‌ها را رنگ‌آمیزی کنید. ام‌دی‌اف به‌راحتی در انواع کابینت آشپزخانه ساخته می‌شود.

متریال ام‌دی‌اف تراشه‌ها و خراش‌ها را نمی‌توان از ام‌دی‌اف سنباده زد. مقاوم در برابر حرارت نیست. این مواد کابینت در برابر دمای بسیار بالا مقاومت نمی‌کند.

به یاد داشته باشید که این مورد صرفا یک اصطلاح رایج در بازار میباشد و منظور از آن کابینت ساخته شده با ام دی اف روکش ملامینه می باشـد.

این نوع روکش متداول ترین نوع در بازار می باشد و نسبت به سایر انــواع ام دی اف قیمت مناسبتری دارد. این روکش در انواع فینیش برجسته، بـراق، سینکرونایز، فوق برجستـه، بـرفی و … تولید می شـود. 

 
کابینت های گلاس : 

کابینت های گلاس یکی از انواع متریال کابینت آشپزخانه است که علاوه بر نمای لوکس و شیکی که به آشپزخانه مدرن میدهند خود بدلیل خاصیت منعکس کنندگی و براق بودن به نوعی منبع نور در آشپزخانه بشمار می روند. کابینت هایگلاس نوعی ام دی اف است‌با این تفاوت که‌روی سطح آن یک لایه روکش پلی گلاس پوشانده شده است.

اما خود پلی گلاس نوعی پلاستیک است‌ که ظاهری بسیار شفاف و شیشه‌ مانند دارد و‌ جنس آن‌ به گونه‌ای است که‌از شیشه سبک‌تر اما‌ مقاوم تراست و با رنگ ها و طرح های‌بسیار متنوع در سرتاسر جهان تولید می شوند و به این ترتیب کمک شایانی به ایجاد تنوع در طراحی کابینت می کند. کابینت‌ هایگلاس مدل‌های مختلفی‌ دارند که جنس داخلی اکثر آنها از ام دی اف ساخته می شود و با روکش‌های مختلف به‌بازار عرضه می شوند.

روکش کابینت علاوه بر دوام و طول عمر، در زیبایی کابینت آشپزخانه نیز تاثیر مستقیمی‌دارد. بازتاب نور در آشپزخانه  تا کابینت هایگلاس تاثیر بسیار زیادی بر زیبایی آشپزخانه ها‌ میگذارد و به نوعی آن‌ را منحصر بفرد می کند. مدل کابینت هایگلاس که دارای ظاهری براق و شفاف است بیشتر برای طرح های مدرن و ساده مورد استفاده قرار می گیرد.

 
کابینت لمینت و یا ترموفیل:

اگر بودجه شما برای تعویض کابینتهای آشپزخانه محدود است می توانید به سراغ کابینت هایی از این جنس بروید. ظاهری مشابه با چوب و با بافتها، رنگها و تنوع کیفیتی فراوان پیش روی شما قرار خواهد گرفت. لمینت در حقیقت از صفحات نازکی که به هم پرس شده اند تشکیل می شود.

لایه های نازکی از پلاستیک رزین که رویشان یک لایه نازک با طرح و فرم های مختلف پوشیده می شود و نهایتا یک لایه پلاستیکی ضخیم روی آنها قرار می گیرد. استفاده از این متریال ارزان تر از چوب خواهد بود. اگر لمینت را به عنوان متریال کابینت آشپزخانه تان انتخاب کرده اید، بهتر است به سراغ لمینت های HPL (لمینت تحت فشار بالا) بروید. چون این متریال بادوام تر، مقاوم تر نسبت به رطوبت و محکمتر از لمینت های LPL (لمینت تحت فشار پایین) است. مدلهای مختلف لمینت از مات تا هایگلاس و یونیکور تا دیجیتالی از جمله مدلهایی هستند که می توانید انتخاب کنید.

لمینت ها مقاوم و اقتصادی هستند. می توانید لمینت با طرح های مختلفی، شیبه طرح چوب، طرح چرم یا طرح فلزی را انتخاب کنید.لایه رویی آن ور نمی آید، خراشیده نمی شود و یا به سادگی از بین نمی رود و نیاز به پولیش کردن ندارد. لمینت ها در مقابل رطوبت مقاوم هستند و تمیز کردنشان خیلی ساده تر است؛ چون لایه رویی آن با یک لایه خیلی نازک پلاستیک شفاف پوشیده شده است.

اگر لمینت درست نصب نشود، پوسته لبه های آن معمولا ور می آید. از آنجا که لمینت از رزین برپایه پلاستیک و کاغذ تحت فشار گرفته ساخته شده اند، قابل ترمیم نیستند.

 
کابینت پی.وی.سی PVC :

صفحات پلی وینیل کلرید یا همان PVC، صفحاتی از کامپوزیت پلاستیکی هستند که حسابی مقاوم می شوند. پس می توان این صفحات را بدون آنکه لایه ای روی آن قرار گرفته باشد، نصب کرد.این متریال ارزان قیمت است و نصبش هم آسان است. صفحات PVC ضد آب و ضد روغن هستند و می توانند گزینه خوبی برای کابینت آشپزخانه باشند. صفحات PVC معمولا دررنگهای روشن به بازار عرضه می شوند.

PVC ضد موریانه و ضدخوردگی است و مراقبت از آن راحت است. PVC هم دقیقا مثل لمینت به راحتی قابل جایگزینی است. قیمت کابینتهای پی وی سی اقتصادی است.

صفحات PVC تنوع رنگ و طرح زیادی ندارند. این صفحات ضدآتش نیستند و با گذر زمان تدریجا زرد می شوند.

 
کابینت ممبران ( وکیوم ):

امروزه با پیشرفت در عرصه کابینت سازی مدل ها و تنوع بسیاری وجود دارد که میتوان از آنها برای تزیینات خانه و آشپزخانه استفاده کرد. کابینت ممبران از متریال مهمی هستند که در طراحی و تزیینات خانه و آشپزخانه از آن استفاده میشود. کابینت های ممبران یا همان وکیوم در واقع نوعی روکش پی وی سی می باشند که بر روی مغزی هایی با جنس های مختلف مانند ام دی اف، نئوپان و … کشیده میشوند.

اغلب روکش ممبران را بر روی کابینتهای ام دی اف میکشند.یعنی مغزی آنها از جنس ام دی اف می باشد.در صورت نیاز از ابزار کاری برای روی آن استفاده می شود و سپس مغزی را به چسب رزین آغشته می کند. روکش ممبران فقط بر روی یکی از متریال ها میتواند کشیده شود.

کابینت‌های ممبران برای سبک‌های کلاسیک و مجلل‌تر استفاده می‌شود. ابزار روی این کابینت‌ها براساس بودجه و سلیقه شما کم و زیاد می‌شود. این روکش‌ها مقاوم‌ و البته گران هستند.

بنابراین اگر می خواهید از زیبایی یک کابینت کلاسیک برخوردار باشید اما به اندازه ی کابینت تمام چوب کلاسیک هزینه نپردازید، از کابینت ممبران استفاده کنید. دوام و ماندگاری بالایی نیز دارد و مانند کابینت های کلاسیک، می تواند شکوه و وقار یک کابینت سلطنتی را به آشپزخانه شما بیاورد. از آنجا که کابینت ممبران به صورت یکپارچه، روکش می شود، زیبا و چشم نواز است و به علت عایق بودن روکش پی وی سی در برابر آب، نسبت به رطوبت و آب، غیر قابل نفوذ و مقاوم است.

 
کابینت نئوپان :

کابینت با نئوپان ساخته شده از ضایعات چوب فشرده با رزین یا چسب هستند. مزیت های اصلی این است که ارزان هستند و تنوع بافت ها و رنگ ها بسیار زیاد است، اما عیب آن این است که به عنوان کابینت نئوپان، فقط می توانند صاف و بدون قالب یا قاب باشند. بسیار مهم است که ضد آب باشند، یعنی در برابر آب مقاوم باشند زیرا در غیر این صورت خیلی زود متورم می شود.

استفاده از این متریال را برای ساخت کابینت توصیه نمی کنیم. چرا که رطوبت به راحتی باعث تخریب ورق های نئوپان می شود و تقریبا دوامی در برابر رطوبت ندارند. البته در ساخت کمد ها در جایی که احتمال رطوبت صفر است می توان استفاده نمود . اما عمر پایینی نسبت به روکش mdf دارند.
بعلاوه اینکه ورق های ساخته شده با نئوپان تراکم حجمی کمتری نسبت به mdf دارند. بنابراین دوام و استحکام پایین تری نیز دارند.تنها می توان گفت که از نظر هزینه ساخت ارزان تر هستند.

 
کابینت روکش چوب :

محیطی گرم، راحت، همراه با بافت و مواد ارگانیک همواره مورد پسند مردم است و مایل هستند آن را در خانه و اطراف محل زندگی خود داشته باشند.  چوب به عنوان یک ماده ی طبیعی می تواند طبیعت را به خانه شما بیاورد و نماد زیبایی و آرامش در هر دکوراسیونی است.

امروزه با رواج راهکارهای سازگار با محیط زیست در دکوراسیون داخلی، استفاده دوباره از عناصر چوبی با روش ها و گونه های نو می تواند ایده خوبی برای نو کردن جلوه دکوراسیون خانه شما باشد. چراکه چوب از بسیاری جهات یکی از تطبیق پذیرترین مواد برای استفاده در دکوراسیون و معماری داخلی به حساب می آید.

روکش چوب تنها از چوب طبیعی درختان تهیه و مطابق با نیازها مورد استفاده قرار می گیرد. اما سایر چوب و روکش های مصنوعی همانند ام دی اف ترکیبی از چوب طبیعی، فیبر، صمغ کاج و چسب هستند.

 
کابینت لوورد:

کابینت لوورد، پنل های باریک چوبی است که به صورت جدا از هم و به صورت افقی و با فاصله ای میلیمتری، در کنار هم قرار می گیرند. بین پنل های چوبی کابینت لوورد، فاصله ی بسیار اندکی وجود دارد که نفش تهویه هوا را نیز ایفا می کند. در بین کابینت ایرانی ،کابینت لوورد، کابینت گران قیمتی ست ؛ زیرا مواد اولیه که برای ساخت آن استفاده می شود، چوب است. این کابینت در عین گران قیمت بودن، ارزش خرید بالایی دارد و با زیبایی بی نظیری که دارد، کمتر کسی از خرید آن پشیمان می شود.

 
 کابینت فولاد ضدزنگ (استینلس استیل):

این روزها خیلی ها برای متریال کابینت آشپزخانه، به سراغ فولاد ضد زنگ (استینلس استیل) می روند که ظاهری شیک و مدرن دارد. کابینت هایی با جنس فولاد ضد زنگ، جلوه مدرنی به آشپزخانه شما می دهند. البته این متریال گران قیمت است و برای استفاده از آن باید بودجه تان را بسنجید. کابینت های فلزی قوی و مقاوم هستند.

این کابینت ها را میتوانید در سبک دکوراسیون صنعتی استفاده کنید .درهای استیل یا آلومینیوم می توانند برروی کابینت های چوبی نصب شوند. اگر چه معمولا سطح صاف فلزی برای درهای کابینت استفاده می شود؛ اما شما می توانید درهای طرحدار فلزی را هم انتخاب کنیداین مدل کابینت برای ست کردن دکوراسیون آشپزخانه با سقف های کاذب آلومینیومی به کار رفته در این محیط یک انتخاب منحصر به فرد و زیبا به شمار می‌آید.

کلام آخر :

کابینت ها جزء جدا ناشدنی آشپزخانه های امروزی هستند و از گذشته های دور تا امروز، برای جاگیری، زیبایی و محافظت از مواد غذایی و لوازم آشپزخانه استفاده می شده اند. کابینت ایرانی با انواع طرح ها و مدل های بومی، مدرن، و حتی غربی، با روح و روان آدمی سخن خواهد گفت و ما را به اعماق تاریخ خواهد برد.

ازین که این محتوا را دروبسایت شیرازملک مطالعه کرده اید از شما سپاسگزاریم و امیدواریم خواندن این محتوا، نقش موثری در انتخاب کابینت ایرانی برای شما داشته باشد.

 

« مطالب مرتبط »

انتخاب رنگ برای دکوراسیون داخلی 

دکوراسیون خانه های کم نور 

چه کابینت هایی همیشه مد هستند ؟

 


44

دیدگاه کاربران (0)

دیدگاه خود را بنویسید

موارد ستاره دار الزامی هستند

دیدگاه شما *
نام شما *
آدرس وب سایت شما
دسته بندی مطالب
اشتباهات رایج بدانیم

به مشاوره نیاز دارید؟

سوالات خود را از ما بپرسید

تماس با ما
09170063004